Rosół Królewski

4.5 (144 ocen)

  • 3 godz. 40 min

Kiedyś nie lubiłam rosołu. Teraz to jedna z moich ulubionych zup - pod warunkiem, że... zrobię go sama.

  • 3 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 skrzydło z indyka
    1 skrzydło z kaczki
    1 skrzydło z gęsi
    1 skrzydło z kurczaka
    2 wątróbki z kurczaka
    250 g chudej wołowiny
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 mała cebula
    sól
    pieprz czarny
    odrobina natki pietruszki
    makaron do spagetti
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok. 5 litrów wody, solimy i zagotowujemy. Wrzucamy do gotującej się wody wszystkie rodzaje mięsa oraz obrane i umyte: marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Po ok. 1 godzinie gotowania wyjmujemy skrzydło z kurczaka. W sumie gotujemy rosół ok. 3 i pół godziny - w razie potrzeby dolewając wodę.
  • 2. Makaron do spagetti wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
  • 3. Rosół dosalamy wg własnego smaku. Ugotowane mięso oddzielamy od kości. Kości, pietruszkę, seler i cebulę wyrzucamy. Marchewkę kroimy na kilka mniejszych kawałków. Nakładamy do miseczki porcję makaronu, kilka kawałków różnych mięs i kawałek marchewki, zalewamy rosołem, doprawiamy czarnym pieprzem, wrzucamy na wierzch trochę natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.37 (167 ocen)

rosół

To może cię zainteresować