Rosół koreański

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo łagodny ,treściwy ,orientalny smak.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 l rosołu z kurczaka
    250 g polędwicy wołowej
    2 dymki ze szczypiorem
    100 g pieczarek
    2 marchewki
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki sosu sojowego
    sól
    mielony imbir
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół koreański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu). Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka.
    Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować