Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle.
Lubię wymyślać coś nowego i dla tego powstały te oto rolady z farszem który pozostał mi z przygotowanych wcześniej gołąbków.
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na płaty.
Płaty rozbijamy przez folię spożywczą , każdy płat smarujemy musztardą , nakładamy farsz gołąbkowy ,na farsz układamy paski ogórka kiszonego.
Następnie zwijamy w rolady ,obwiązujemy nitką kuchenną i smażymy do miękkości na maśle klarownym.
Po usmażeniu z powstałego podczas pieczenia płynu przygotowujemy sos.
Podajemy do drugiego dania.
Farsz gołąbkowy;
Mięso wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko ugotowany ryż i kaszę.
Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, podsmażamy na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulą.
Po podsmażeniu i wystudzeniu dodajemy do mięsa i mieszamy do połączenia składników.
Komentarze