Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle.
Lubię wymyślać coś nowego i dla tego powstały te oto rolady z farszem który pozostał mi z przygotowanych wcześniej gołąbków.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso wieprzowe 600 g,
    musztarda 3 łyżki,
    ogórki kiszone 3 szt,
    masło klarowne 2 łyżki,

    farsz;
    mięso mielone 700 g,
    pieczarki 250 g,
    cebula 1 szt,
    jajko 1,
    olej rzepakowy 3 łyżki,
    majeranek 1 łyżka,
    sól do smaku,
    pieprz świeżo mielony do smaku,
    papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki,
    przyprawa do mielonego 1 łyżeczka,
    czosnek 2 ząbki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Dania główne

Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolady wieprzowe z farszem 1. Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na płaty.
    Płaty rozbijamy przez folię spożywczą , każdy płat smarujemy musztardą , nakładamy farsz gołąbkowy ,na farsz układamy paski ogórka kiszonego.
    Następnie zwijamy w rolady ,obwiązujemy nitką kuchenną i smażymy do miękkości na maśle klarownym.
    Po usmażeniu z powstałego podczas pieczenia płynu przygotowujemy sos.
    Podajemy do drugiego dania.

    Farsz gołąbkowy;
    Mięso wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko ugotowany ryż i kaszę.
    Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, podsmażamy na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulą.
    Po podsmażeniu i wystudzeniu dodajemy do mięsa i mieszamy do połączenia składników.

    Czas przygotowania + czas pieczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso Musztarda Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować