Roladki ze śliwką w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na Twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 12 łyżeczek musztardy
    • 6 plasterków podłużnego boczku parzonego
    • 200 g śliwek suszonych
    • 20 dag sera żółtego
    • 330 ml śmietany 30%
    • 1 łyżka masła
    • Sól
    • Pieprz
    • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    • ½ łyżeczki papryki słodkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki ze śliwką w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, pieprzem, każdy kawałek mięsa smaruję cienko musztardą, układam połowę plasterka boczku i po trzy śliwki suszone. Mięso zwijam w roladki i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu
  • sos 2. Masło rozpuszczam w rondelku, wlewam śmietanę, dodaję żółty ser, starty na tarce o dużych oczkach, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Gotuję do chwili rozpuszczenia się żółtego sera.
    Sosem polewam roladki, podaję z ziemniakami.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować