Roladki ze schabu z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

  • 30 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • • 1kg schabu
    • ½ opakowania sera Feta
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 9 plasterku dowolnej szynki
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki ze schabu z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Posypuję solą oraz pieprzem.
    Ser feta mieszam z jogurtem i smaruję każdy kawałek mięsa, następnie układam po plasterku szynku i po połowie plasterka sera żółtego.
  • roladki 2. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie z bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować