Roladki ze schabu z żurawiną i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kwaśny smak żurawiny i słony fety sprawia że roladki są soczyste i smaczne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka
    • Ser feta
    • ½ opakowania żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Roladki ze schabu z żurawiną i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żurawina 1. Żurawinę przekładamy do naczynia.
    Zalewamy gorącą wodą, moczymy pół godziny.
  • schab 2. Schab kroimy w plastry, rozbijamy.
  • pieprz 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ser 4. Odlewamy wodę z żurawiny.
    Ser feta dodajemy do żurawiny.
    Dokładnie mieszamy.
  • farsz 5. Farsz układamy na mięsie.
  • roladki 6. Zwijamy w roladki.
  • mąka 7. Obtaczamy w mące.
  • roladki 8. Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka tarta 9. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 10. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • roladki 11. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować