Roladki z szynką i serem

4.5 (153 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W sam raz jako przystawka na imprezę

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 plasterków sera żółtego
    10 plasterków szynki
    135 g serka śmietankowego
    pęczek szczypiorku
    kilka strąków papryki marynowanej
    pieprz
    sałata i rzodkiewka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę konserwową kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Serek mieszamy z papryką, szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem. Na każdy plasterek sera żółtego wykładamy szynkę i smarujemy serkiem. Roladki zwijamy w rulon i schładzamy godzinę w lodówce. Po tym czasie kroimy na ukośne kawałki. Na sałacie układamy roladki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować