Roladki z ostro -słodkim farszem w kremowym sosie borówkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne roladki z indyka z farszem z borówek i czerwonej cebuli w sam raz na niedzielny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • - filet z indyka - ok. 600 g
    - borówki w słoiku - 200 g
    - cebula czerwona - 3 szt.
    - białe wino - 0,5 szklanki
    - olej - 100 ml
    - bulion - 120 ml
    - śmietana słodka 18% - 125 ml
    - sól - 1 łyżeczka
    - pieprz - 1 szczypta
    - papryka - 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Dania główne Roladki

Roladki z ostro -słodkim farszem w kremowym sosie borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Filet czyścimy.

    Rozcinamy na 4 płaty.

    Rozbijamy ( przez folię ) na niezbyt grube kotlety.

    Oprószamy solą i pieprzem.

    Cebulkę drobno siekamy.

    Podsmażamy na oleju.

    Po kilku minutach dodajemy ok. 150 g borówek ze słoika .

    Smażymy razem ok.5 minut na delikatnym ogniu.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Odstawiamy na ok. 5 minut do przestudzenia.

    Przygotowanym farszem smarujemy rozbite mięso.

    Delikatnie zwijamy w roladki.

    Związujemy nicią.

    Obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni.

    Wyciągamy nici.

    Oprószamy papryką.

    Wlewamy wino i bulion.

    Dusimy razem ok. 15 minut.

    Wyciągamy mięso na talerz.

    Śmietanę dodajemy do powstałego sosu.

    Dokładnie mieszamy.

    Dodajemy resztę borówek ze słoika.

    Gotujemy jeszcze ok. 5-7 minut.

    Wkładamy roladki.

    Podgrzewamy.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować