Roladki z mintaja

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Gotuję przede wszystkim dla męża i siebie. Gdy uda mi się wyczarować jakąś oryginalną potrawę, częstuję też syna z rodziną.

  • 50 min

Składniki:

  • 8 mrożonych filetów z mintaja
    8 plastrów surowego wędzonego boczku
    1/2 l mleka
    cytryna
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, myjemy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 15 minut, a następnie osączamy.
  • Roladki z mintaja 2. Ryby oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Układamy po plastrze boczku. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wkładamy roladki. Zapiekamy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować