Roladki z mięsa z indyka

3.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Mój kolejny przepis na smaczne danie na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Mięso mielone z indyka 60 dag
    Bułka czerstwa
    Jajko 1-2 szt.
    Bułka tarta 2 łyżki
    Mleko do namoczenia bułki
    Pieczarki świeże 30 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Pomidory suszone 1 słoiczek
    Papryka świeża 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Papryka słodka mielona do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsa z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie farszu:
    Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów suszonych na rumiano, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką mieloną, wymieszać, po czym ostudzić.
    Wykonanie roladek:
    Mięso połączyć z namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni zgrabne kotlety, kłaść przygotowany farsz i zwijać w roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Porady

W razie potrzeby dodać więcej bułki tartej, mięso lepiej się sklei.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować