Roladki mielone z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet indyka. Roladki z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 1 całe jajko
    • 10 dag sera żółtego
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Roladki mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
    Do mięsa wbijam jajko, wsypuję sól, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, paprykę ostrą i dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
  • kotlety 2. Mięso dokładnie wyrabiam i formuję podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 3. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować