Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet indyka. Roladki z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 1 całe jajko
• 10 dag sera żółtego
• 3 łyżki mąki pszennej
• 3 łyżki mąki ziemniaczanej
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• Sól
Roladki mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
Do mięsa wbijam jajko, wsypuję sól, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, paprykę ostrą i dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
2.Mięso dokładnie wyrabiam i formuję podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
3.Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze