Roladki z łososia owinięte bekonem w musie selerowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

We Włoszech można się zakochać. Można zakochać się we włoskim winie, w ciszy Toskanii i gwarze Rzymu, cudownym brzmieniu języka, w Giannie Nannini. W cudownych smakach potraw. Ja się zakochałam...

  • Łatwy

Składniki:

  • - oliwa z pierwszego tłoczenia: 4 łyżki
    - cebula posiekana: 1 sztuka
    - seler naciowy - łodygi: 4 sztuki
    - marchew pokrojona w plasterki: 1 sztuka
    - ziemniak pokrojony na kawałki: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 3 sztuki
    - bekon - plasterki: 6 plastrów
    - łosoś: 300 gramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z łososia owinięte bekonem w musie selerowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Involtino di salmone 1. W tłe włączamy nastrojową muzykę, może być Gianna Nannini lub Pink Martini. Otwieramy dobre wino i zabieramy się do gotowania. Do małego garneczka wlewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, marchew, seler oraz ziemniak - dusimy kilka minut, solimy, dalej dusimy, aż do miękkości warzyw. Przecieramy przez sito. Powstały krem rozlać na talerzykach. Łososia kroimy w poprzek w cieniutkie plastry, zwijamy w bekon, wkładamy wykałaczki, by kompozycja nie uległa rozwaleniu na patelni, obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i rumienimy na nim czosnek, którym potem ozdabiamy talerz. Gdy czosnek się zaruzmieni - ściągamy go i smażymy na wolnym ogniu nasze roladki. Wyciągamy wykałaczki i wykładamy na krem selerowy. Można ozdobić rukolą lub dodać orzechów. Smacznego:*
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować