Roladki z łososia z serkiem

4.47 (180 ocen)

  • 15 min

ędzonego łososia bardzo lubimy, dlatego często przygotowujemy z niego przystawki i przekąski. Roladki z łososia z serkiem robiłam po raz pierwszy, ale na pewno będzie szybka powtórka.

  • 15 min

Składniki:

  • jeden duży lub kilka mniejszych plastrów z wędzonego łososia
    150 g serka śmietankowego naturalnego
    kilka łyżeczek śmietany 18%
    mały ząbek czosnku
    koperek
    sól, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.47 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z łososia z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym drobno koperkiem.
    Do serka dodać 2-3 łyżeczki śmietany i wymieszać, tak by konsystencja nie była za gęsta (ale nie może być też lejąca).
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Duży plaster łososia przekroić na kilka pasków o długości około 10 cm i szerokości 2-3 cm, a kiedy mamy mniejsze plastry nie trzeba kroić.
    Każdy pasem wysmarować serkiem na całej długości i zwijać w roladki.
    Można też cały, duży plaster łososia wysmarować serkiem, zwinąć w rulon, a następnie przekrajać na mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować