Roladki z kurczaka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rolada z mielonej masy mięsnej z kurczaka i farszu z dodatkiem szpinaku może być podawana na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, wyśmienicie smakuje i delikatnie pachnie czosnkiem.

  • 60 min

Składniki:

  • • 4 piersi kurczaka
    • 1 jajko
    • 1 cebula,
    • 4 suszone pomidory
    • 3 łyżki oliwy
    • 200 g szpinaku świeżego lub 1/2 opakowania mrożonego
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki z kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Piersi kurczaka zmielić w maszynce razem z cebulą podsmażoną uprzednio na oliwie. i pomidorami suszonymi.
    • Masę podzielić na 2 części, jedna trochę mniejsza od drugiej.
    • Do drugiej części zmielić szpinak uprzednio wrzucony na gorącą wodę.
    • Obie masy doprawić solą, pieprzem, do zielonej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
    • Na folii spożywczej rozłożyć prostokąt masy jasnej, na to położyć równomiernie rozłożoną masę zieloną.
    • Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej, na koniec zawinąć w folię i zrobić ścisły cukierek.
    • Następnie roladę zawinąć w folię aluminiową.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut.

Porady

Polecam na imprezy, bo można przygotować tydzień wcześniej, potem zamrozić i wyjąć gotowe dzień przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować