Roladki z kurczaka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filety z kurczaka
    • 1 cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 10 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów.
    Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
  • roladki 3. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
    Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować