Roladki z kalafiorem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.
2.Kalafior rozrywamy na różyczki ma być 6 lub 7 sztuk i gotujemy go w osolonej wodzie ok.10 minut. Przecedzamy na durszlak żeby sie odsączył.
3.Czosnek obieramy i drobno siekamy.
4.Odsączonego kalafiora i czosnek wkładamy do garnka i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Po czym przekładamy do małego garnka lub rondelka,dodajemy plaster fety,2 łyzki śmietany,posiekaną nać pietruszki (doprawiamy lekko) i wstawiamy na malutki gaz i dusimy do momentu aż sie nam ser roztopi (ciągle mieszając) Odstawiamy do wystygnięcia.
5.Na każdy płat mięsa wykładamy porcję masy kalafiorowej porządnie zawijamy (mozna sobie pomóc wykałaczką-ja nie potrzebowałam) obsypujemy papryką w proszku żeby potem miały ładny kolorek,i wkładamy do lodówki na 1 godzinę żeby nam się uleżały.
6.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolorek (Uwaga !!! na małym ogniu zeby w środku doszły do siebie ) i gotowe .
Komentarze