Roladki z Kalafiorem i Fetą

4.5 (185 ocen)

Fajny farsz smakował nam ,może i innym zasmakuje :)

Składniki:

  • 2 płaty miesa z indyka ( z piersi)
    6-7 rózyczek kalafiora
    1 ząbek czosnku
    6 gałazek nać pietruszki (posiekać)
    1 plaster ser feta (ok.2cm)
    2 łyzki smietana 18%
    przyprawa do kurczaka (wg.uznania)
    papryka czerwona słodka też (wg.uznania)
    olej do smazenia około 1/2 szklanki
    sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)

    Z tej porcji farszu wychodzi na 6 roladek :)
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kalafiorem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  • 2. Kalafior rozrywamy na różyczki ma być 6 lub 7 sztuk i gotujemy go w osolonej wodzie ok.10 minut. Przecedzamy na durszlak żeby sie odsączył.
  • 3. Czosnek obieramy i drobno siekamy.
  • 4. Odsączonego kalafiora i czosnek wkładamy do garnka i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Po czym przekładamy do małego garnka lub rondelka,dodajemy plaster fety,2 łyzki śmietany,posiekaną nać pietruszki (doprawiamy lekko) i wstawiamy na malutki gaz i dusimy do momentu aż sie nam ser roztopi (ciągle mieszając) Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 5. Na każdy płat mięsa wykładamy porcję masy kalafiorowej porządnie zawijamy (mozna sobie pomóc wykałaczką-ja nie potrzebowałam) obsypujemy papryką w proszku żeby potem miały ładny kolorek,i wkładamy do lodówki na 1 godzinę żeby nam się uleżały.
  • Roladki z Kalafiorem i Fetą 6. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolorek (Uwaga !!! na małym ogniu zeby w środku doszły do siebie ) i gotowe .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować