Roladki z łososiem i fetą

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Szybkie i łatwe do zrobienia - idealne gdy wpadną bez zapowiedzenia znajomi. :)

  • 20 min

Składniki:

  • • gotowe placki tortilli
    • wędzony łosoś
    • tarty chrzan
    • ser feta
    • świeży koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z łososiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek drobno poszatkować. Ser feta zmiksować z odrobiną chrzanu (ok. 3 łyżeczki). Dodać koperek, wszystko dokładnie razem wymieszać. Na gotowe placki tortilli kłaść plaster wędzonego łososia i nakładać po łyżce farszu. Zwinąć i kroić na kilkucentymetrowe roladki, które można udekorować koperkiem i plastrem cytryny.

Porady

Roladki można podawać z warzywami do chrupania np. marchewką, selerem lub z dipami np. czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować