Roladki na zielono z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Drobiowe mięso nigdy się nie nudzi pod warunkiem że zostaje nadziane różnymi farszami, tym razem z dodatkiem delikatnego kalafiora i aromatycznymi ziołami, to propozycja na obiad zarówno ten codzienny jak i niedzielny.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    kilka różyczek kalafiora
    4 duże liście sałaty
    1 kulka sera mozzarella
    1/2 pęczka szczypioru z dymki
    sól do smaku
    1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa)

    Panierka
    2 jaja
    mąka kukurydziana
    płatki kukurydziane
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki na zielono z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06e1ayd 1. Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy solą i ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut.Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.

    Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki.
  • image-00fmxc8 2. Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych.

    Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto.
    Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować