Roladki z indyka ze śliwką i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Śliwki - te aromatyczne owoce nie tylko świetnie pasują do dań na słodko , ale są doskonałym dodatkiem do mięs i innych dań wytrawnych

Składniki:

  • 700 g piersi z indyka
    serek kanapkowy np Almette
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    250g śliwek
    pieprz , sól ,
    kilka gałązek rozmarynu
    3 łyżki mąki
    cebula
    liść laurowy
    ziele angielskie
    3 ząbki czosnku
    szczypta pieprzu cayenne
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z indyka ze śliwką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić , delikatnie rozbić , przyprawić pieprzem i solą
  • 2. Posiekane orzechy dodać do serka , wymieszać
  • 3. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki
  • 4. Mięso smarować serkiem , kłaść po kilka kawałków śliwek ,rozmaryn , zwijać roladki , spiąć wykałaczkami
  • 5. Na patelni rozgrzać olej , obsmażać roladki na złoty kolor , przełożyć do garnka , zalać wodą , dodać liść , ziele ,pokrojoną w kostkę cebulę ,dusić pod przykryciem do miękkości
  • 6. Gotowe roladki wyciągnąć , sos zagęścić mąką , doprawić solą , pieprzem cayenne , zagotować , roladki włożyć do sosu na koniec dodać pokrojony czosnek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować