Roladki są pyszne i soczyste,a ich farsz jest delikatnie ostry.Polecam . . .
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
1/2 średnia papryka czerwona
2 plastry sera (u mnie był salami)
100g boczniaki
3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
2 łyzki sos chili czosnkowy
1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
sól,pieprz (wg.uznania)
1 jajko
bułka tarta (do obtoczenia roladek)
olej do smazenia
Roladki z farszem boczniakowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepiej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki.
Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku...
Komentarze