Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym

4.5 (188 ocen)

Roladki są pyszne i soczyste,a ich farsz jest delikatnie ostry.Polecam . . .

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    1/2 średnia papryka czerwona
    2 plastry sera (u mnie był salami)
    100g boczniaki
    3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
    2 łyzki sos chili czosnkowy
    1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
    sól,pieprz (wg.uznania)
    1 jajko
    bułka tarta (do obtoczenia roladek)
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z farszem boczniakowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym 1. Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepiej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka.
    Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki.
    Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować