Roladki schabowe z drobiowym farszem

4.5 (175 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Bardzo smaczne połączenie wieprzowiny z mięsem drobiowym.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    400 g mięsa z piersi kurczaka
    1/2 małego strączka papryczki chili
    3 czubate łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    sól
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Roladki schabowe z drobiowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy bardzo cienko, solimy z obu stron i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
  • 2. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili (ziarenka odrzucamy), zieloną pietruszkę i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 4 części i rozkładamy równą warstwą na kotletach schabowych. Zwijamy roladki.
  • 3. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, a następnie przekładamy do brytfanny, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 20 minut, aby dopiekły się w środku. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Olej Schab Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować