Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą.
Otulone panierką i usmażone na rozgrzanym oleju.
Pyszne na każdą okazje.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 podwójna,
    szpinak mrożony 450 g,
    mozzarella 3 kulki małe,
    czosnek 3 ząbki,
    sól i pieprz do smaku,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    masło klarowne do smażenia,
    jajka 2 ,
    przyprawa do drobiu do smaku,
    bułka tarta do panierowania,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
    Odstawić do wystudzenia.
    Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur.
    Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony.
    Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli.
    Filet ciasno zwinąć w roladę.
    Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.

    Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować