Pyszne roladki nadziane ze szpinakiem i mozzarellą.
Otulone panierką i usmażone na rozgrzanym oleju.
Pyszne na każdą okazje.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
pierś z kurczaka 1 podwójna,
szpinak mrożony 450 g,
mozzarella 3 kulki małe,
czosnek 3 ząbki,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna do smaku,
masło klarowne do smażenia,
jajka 2 ,
przyprawa do drobiu do smaku,
bułka tarta do panierowania,
Roladki z drobiu ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanym maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać rozmrożony odsączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Odstawić do wystudzenia.
Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z błonek osuszyć ręcznikiem papierowym, nałożyć folie i delikatnie rozbić tłuczkiem aby nie porobić w mięsie dziur.
Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem z jednej i drugiej strony.
Na filet rozłożyć przestudzony szpinak, na szpinak położyć przekrojone na połówki małe kulki mozzarelli.
Filet ciasno zwinąć w roladę.
Roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na patelni na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania, lub jako przekąskę na zimno.
Komentarze