Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
30 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g sera mozzarella
• Pęczek szczypiorku
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki majonezu
• 1 łyżka musztardy
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Roladki z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem.
2.Ser mozzarella ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję drobno posiekany szczypiorek, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz majonez i musztardę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
3.Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Komentarze