Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

super roladki bakłażanowe z mięsnym nadzieniem

  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - mięso mielone indycze: 500 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - bułka namoczna: 0.5 sztuki
    - harissa pasta: 2 łyżeczki
    - oliwa: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - czosnek zabek: 2 sztuki
    - papryka słodka i ostra: 2 szczypty
    - ser żólty: 2 szklanki
    - mozarella: 1 sztuka
    - bazylia listki: 18 sztuk
    - sos pomidorowy: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mięso, bulke, cebule, czosnek, harisse, przyprawy. Bakłażana pociąć na plastry, każdy posmarować oliwą i grillować na gorącej patelni, do uzyskania ładnych pasków.
  • Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa 2. Z mięsa formować wałeczki, połozyc na kazdy plater bakłażana jak na zdjeciu na to plasterek mozarelle, listek bsazylii i zawinąć je w plastry bakłażana. I do brytfanki.
  • Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa 3. Resztę niezużytego mięsa dodałam do sosu pomidorowego którym zalałam rolady. reszte mozarelli pokroilam na sos i dodałam jeszcze startego sera, posypałam wszystko, posypac startą gouda. wszystko posypałam bazylia suszona.
  • Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa 4. Zapiekać ok. pół godziny, w temperaturze 200 stopni, na blaszce lekko posmarowanej oliwą.
    Z dwoch bakłazanów wyszło mi 18 roladek. I wcale to nie jest takie pracochłonne jakby sie wadawało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować