Roladki z bakłażana z nadzieniem z mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać mięso, bulke, cebule, czosnek, harisse, przyprawy. Bakłażana pociąć na plastry, każdy posmarować oliwą i grillować na gorącej patelni, do uzyskania ładnych pasków.
2.Z mięsa formować wałeczki, połozyc na kazdy plater bakłażana jak na zdjeciu na to plasterek mozarelle, listek bsazylii i zawinąć je w plastry bakłażana. I do brytfanki.
3.Resztę niezużytego mięsa dodałam do sosu pomidorowego którym zalałam rolady. reszte mozarelli pokroilam na sos i dodałam jeszcze startego sera, posypałam wszystko, posypac startą gouda. wszystko posypałam bazylia suszona.
4.Zapiekać ok. pół godziny, w temperaturze 200 stopni, na blaszce lekko posmarowanej oliwą.
Z dwoch bakłazanów wyszło mi 18 roladek. I wcale to nie jest takie pracochłonne jakby sie wadawało.
Komentarze