roladki z bakłażana i twarogu

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Szybka i lekka przystawka, która bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 średnie bakłażany
    1 kostka półtłustego twarogu
    1 garść orzechów włoskich
    świeże zioła np. mięta
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

    garść pestek granatu do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z bakłażana i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte bakłażany kroić pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry osolić i natrzeć oliwą. Ułożyć na blasze i piec ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
  • 2. Orzechy włoskie posiekać na małe kawałki, zmieszać z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Na plastry bakłażana nakładać twarożek, zawijać i nabijać na wykałaczkę.
  • 4. Gotowe roladki skropić oliwą i udekorować pestkami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować