Roladki schabowe z żółtym serem i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne danie obiadowe. Roladki schabowe z żółtym serem i papryką wyśmienicie smakują z makaronem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    3 plastry żółtego sera
    1 mała cebula
    kawałek czerwonej papryki
    3 płaskie łyżeczki majonezu
    0,5 litra wody
    1 / 2 szklanki wody do mąki
    1 łyżka mąki
    1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego
    3/4 łyżeczki soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Roladki schabowe z żółtym serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z żółtym serem i papryką 1. Plastry schabu myjemy i osuszamy. Delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 3 części. Kawałek papryki myjemy i kroimy na 3 części. Stawiamy garnek z wodą na gazie i zagotowujemy.
    Każdy plaster schabu smarujemy majonezem, kładziemy plaster żółtego sera, na ser kładziemy kawałek papryki i cebuli, zwijamy roladki i obwiązujemy nitką. Roladki oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie. Roladki wyjmujemy, do sosu dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy,
    zagotowujemy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez kilka chwil i wkładamy roladki do sosu.
    Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować