Zapraszam na smaczne schabowe roladki. Przygotowane z marchewką, zieloną papryką i serem żółtym. Polecam na obiad.
50 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe
1/2 zielonej papryki
2 małe marchewki
1 grubszy plaster sera żółtego
1 łyżka oleju
0,5 l wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól do smaku
bazylia do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
nitka
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę czyścimy, a marchewki obieramy. Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy. W tym czasie mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Plastry schabu rozbijamy z obu stron i oprószamy solą oraz pieprzem. Warzywa i ser kroimy na podłużne części, układamy na kotletach. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nitką.
Roladki panierujemy w mące i odsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszamy.
Gotowe roladki wyjmujemy z garnka i do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
Z roladek zdejmujemy nitkę i kroimy na mniejsze części. Podajemy z przygotowanym sosem.
Komentarze