Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne schabowe roladki. Przygotowane z marchewką, zieloną papryką i serem żółtym. Polecam na obiad.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    1/2 zielonej papryki
    2 małe marchewki
    1 grubszy plaster sera żółtego
    1 łyżka oleju
    0,5 l wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    bazylia do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do panierowania
    nitka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę czyścimy, a marchewki obieramy. Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy. W tym czasie mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Plastry schabu rozbijamy z obu stron i oprószamy solą oraz pieprzem. Warzywa i ser kroimy na podłużne części, układamy na kotletach. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nitką.
    Roladki panierujemy w mące i odsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszamy.
    Gotowe roladki wyjmujemy z garnka i do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
    Z roladek zdejmujemy nitkę i kroimy na mniejsze części. Podajemy z przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować