Roladki schabowe z pieczarkami na parze

4.48 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dietetyczne nie musi być nudne

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg schabu wieprzowego
    ok. 1/2 kg pieczarek
    1/2 pora
    1 opakowanie mrożonych brokułów
    1/2 opakowanie mrożonej fasolki
    1 jogurt naturalny
    pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Roladki schabowe z pieczarkami na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na plastry i rozbić. Pieczarki i pora pokroić drobno i wrzucić do rondla. Posypać przyprawami i odparować nadmiar płynu. Na kotlety nakładać po 2 łyżki pieczarek i ciasno zawijać. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, posypać przyprawami i parować około 40 minut. Do pozostałych pieczarek wlać jogurt i wymieszać. Mrożone warzywa ugotować na parze. Roladki podawać z warzywami, polane sosem.Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować