Roladki schabowe w galarecie

  • wyświetlono: 5735 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Roladki trochę inaczej doskonale na świąteczny stół.

  • 40min

Składniki

schab 2 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajka 2-3 szt
papryka 1/4 szt
bulion ok 2 szkl
żelatyna 3 łyżeczki
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki schabowe w galarecie

  • 1. Mięso rozbić dość mocno tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroić na słupki i ułożyć po 3 słupki na każdy plaster. Zwinąć w roladki i zasmażyć na gorącym tłuszczu. Podlać wodą i dusić do miękkości. Roladki wystudzić i pokroić na plastry.
    W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i tężejącą galaretką zalać roladki.
    Jajka ugotować na twardo i wykorzystać do dekoracji z natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaroladkimama_mnie_nauczylaschabgalaretaświętauroczystości

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z szynki w galarecie

Dodane przez: bronislawa70

Roladki z szynki w galarecie

Przekąska na zimno.

Mięso z kurczaka w galarecie

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Drobiowe roladki w galarecie

Przystawka jest bardzo efektowna,...

Roladki szynkowe w galarecie

Dodane przez: agnyeshka

Roladki szynkowe w galarecie

Do stworzenia tego dania zainspirowały...

image-22hwtq7

Dodane przez: anita176

Roladki z chrzanem w galarecie

Pyszna przekąska

Roladki w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Roladki w galarecie

Udko tak samo smaczne jak i pierś...

Roladki z jajkiem w galarecie

Dodane przez: jolantagłówka

Roladki z jajkiem w galarecie

TA przystawka obowiązkowo gości...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE