Roladki schabowe w galarecie

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Roladki trochę inaczej doskonale na świąteczny stół.

  • 40 min

Składniki:

  • schab 2 plastry
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    jajka 2-3 szt
    papryka 1/4 szt
    bulion ok 2 szkl
    żelatyna 3 łyżeczki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Galareta Rolada Roladki Przystawki

Roladki schabowe w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić dość mocno tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroić na słupki i ułożyć po 3 słupki na każdy plaster. Zwinąć w roladki i zasmażyć na gorącym tłuszczu. Podlać wodą i dusić do miękkości. Roladki wystudzić i pokroić na plastry.
    W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i tężejącą galaretką zalać roladki.
    Jajka ugotować na twardo i wykorzystać do dekoracji z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować