Roladki mielone w kapuście

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone owinięte w kapuście, panierowane w bułce tartej. Idealne na imprezy, spotkania rodzinne.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 duża marchew
    • 3 całe jajko
    • 8 liści kapusty
    • Mąka pszenna do panierki
    • Bułka tarta do panierki+ 2 łyżki
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • Sól
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki mielone w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew. Wbijam jedno jajko, wsypuję majeranek, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
  • mięso 2. Liście kapusty obgotowuję, usuwam twarde części i rozkładam.
    Na każdym liściu kapusty układam mięso, zwijam w roladki.
  • roladki 3. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować