Mielone z kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię kapustę za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • 3 jajka
    • 1 Cebula
    • 1 marchew
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 łyżeczka majeranku
    • Olej do smażenia
    • Mała główka kapusty
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 1 marchew
    • ½ łyżeczki octu
    • 1 łyżeczka Vegety
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone z kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
    Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
    Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju
  • kapusta 2. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
    Doprawiamy Vegetą oraz octem.
    Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
  • kotlety 3. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować