Mielone z kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju
2.Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
Doprawiamy Vegetą oraz octem.
Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
3.Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze