Roladki gotowane z pesto i szparagami

0 (0 ocen)

było pysznie :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka(bez polędwiczek)
    1 słoiczek szparagów zielonych w zalewie (po odsączeniu 110g)
    2 spore łyżki pesto z suszonymi pomidorami
    sól,pieprz wg.uznania
    dodatkowo:
    folia spożywcza,nici
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Pesto

Roladki gotowane z pesto i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone piersi rozbijamy dosyć cienko,najlepiej przez folię żeby nie podziurawić mięsa.
    Każdy płat oprószamy solą i pieprzem,i nakładamy po jednej łyżce pesto i rozsmarowujemy po całości,na pesto wykładamy połowę szparagów (wzdłóż kotleta) i zawiajmy.Najpierw lekko boki a potem w rulon mocno dociskająć.
    Gotowe zawijamy w folię spożywczą,zawijamy końce np. za pomocą nici ( w cukierka) i gotujemy około 25-30 minut.
    Wyjmujemy,jak chwilkę przestygną odwijamy i możemy podawać np. z ulubionym sosem,surówką.
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Szparagi Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować