Roladki drobiowe z cheddarem i masłem ziołowym w ziołowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Miła odmiana tradycyjnego kotleta drobiowego. Roladki wypełnione wyrazistym serem cheddar oraz masłem ziołowym w równie aromatycznej ziołowej panierce.
Świetnie smakują podane z frytkami lub pieczonymi ziemniakami w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    6 plastrów sera cheddar
    100 g masła 82%
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanej bazylii
    świeżo mielony czarny/kolorowy pieprz
    sól
    Panierka:
    2 jajka
    4 łyżki mleka
    bułka tarta ( około 1 i 1/2 szklanki)
    po łyżeczce drobno posiekanej bazylii, koperku i natki pietruszki
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z cheddarem i masłem ziołowym w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na 3 plastry, lekko rozbić. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Plastry sera przekroić na pół.( możemy użyć tartego). Masło ugnieść z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy plaster mięsa położyć pół plastra sera oraz czubatą łyżeczkę masła.
    Założyć dwa brzegi piersi na farsz a następnie zwinąć w rulon.
  • 4. Panierka: Jajka roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z ziołami. Panierować roladki w jajkach a następnie w bułce tartej.
  • 5. Smażyć w rozgrzanym oleju/ smalcu na rumiano z obu stron.

Porady

Roladki możemy przygotować wcześniej a przed podaniem podgrzać w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Masło Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować