Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest soczyste i wilgotne. Sos barbecue jest charakterystyczny, słodki, ostry i kwaśny z połączeniem z mięsem wychodzi nam pyszne danie.
40 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu wieprzowego
• 480 g sosu barbecue
• 10 dag szynki
• 10 dag sera żółtego
• 1 papryka czerwona
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżka tabasco
• 1 łyżeczka cukru
• 1 kostka rosołowa
• 1 ½ szklanki wody
• Olej do smażenia
Roladki barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
Smarujemy cienko sosem barbecue.
Szynkę, ser oraz paprykę kroimy w podłużne słupki i układamy na mięsie.
2.Mięso zwijamy ciasno w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.
3.Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, wlewamy pozostały sos barbecue, tabasco i doprawiamy solą oraz cukrem. Gotujemy 10 minut.
4.Do sosu przekładamy roladki i prużymy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
Komentarze