Roladki Barbecue

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest soczyste i wilgotne. Sos barbecue jest charakterystyczny, słodki, ostry i kwaśny z połączeniem z mięsem wychodzi nam pyszne danie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 480 g sosu barbecue
    • 10 dag szynki
    • 10 dag sera żółtego
    • 1 papryka czerwona
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka tabasco
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 ½ szklanki wody
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szynka 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Smarujemy cienko sosem barbecue.
    Szynkę, ser oraz paprykę kroimy w podłużne słupki i układamy na mięsie.
  • roladki 2. Mięso zwijamy ciasno w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • sos 3. Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, wlewamy pozostały sos barbecue, tabasco i doprawiamy solą oraz cukrem. Gotujemy 10 minut.
  • roladki 4. Do sosu przekładamy roladki i prużymy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
  • roladki 5. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować