Roladka z ćwiartki kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna,soczysta i beztłuszczowa potrawa,rozchwytywana przez gości.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 ćwiartek z kurczaka
    0,5 kg mielonego mięsa
    1 cebula
    1 mała, czerwona papryka
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    szpinak w liściach 2 garscie świeży
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladka z ćwiartki kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka z ćwiartki  kurczaka 1. Ćwiartki wytryboważ z kości zostawiając skórę na mięsie.Rozbić tłuczkiem od strony mięsa. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Mielone mięso doprawić solą i piepezem. Kukurydzę odcedzię z zalewy i dodać do mięsa mielonego.Cebulę i paprykę pokroic w kostkę dodać do mielonego,wyrobić wszystkie składniki razem.Na ćwiartki od strony mięsa wkładamy świeże liście szpinaku,kulkę mięsa mielonego i zwijamy w roladkę. Roladki układamy w rękawie do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godz.
  • Roladka z ćwiartki kurczaka 2. Można podawać również pokrojoną w plastry.

Porady

Ćwiartkę można podawac w całości lub pokrojoną w plastry.Zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować