Roladka z ćwiartki kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ćwiartki wytryboważ z kości zostawiając skórę na mięsie.Rozbić tłuczkiem od strony mięsa. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Mielone mięso doprawić solą i piepezem. Kukurydzę odcedzię z zalewy i dodać do mięsa mielonego.Cebulę i paprykę pokroic w kostkę dodać do mielonego,wyrobić wszystkie składniki razem.Na ćwiartki od strony mięsa wkładamy świeże liście szpinaku,kulkę mięsa mielonego i zwijamy w roladkę. Roladki układamy w rękawie do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godz.
2.Można podawać również pokrojoną w plastry.
Porady
Ćwiartkę można podawac w całości lub pokrojoną w plastry.Zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarze