Roladka z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers(kazdy filet ) nacinamy ostoznie nie do konca.Rozkładamy na deseczce ,rozbijamy aby utworzył sie jeden płat,układamy jeden obok drudiego..Smarujemy oliwa , nacieramy przyprawami ,odstawiamy na 30 minut do lodówki.Pieczarki i cebule drobno kroimy,obrana marchew scieramy na tarce o duzych oczkach.Na patelni rozgrzewamy olej i smazymy pokrojone składniki farszu.Na koniec dodajemy rodzynki i orzechy.Mieszamy,doprawiamy do smaku,wrzucamy pokrojona natke pietruszki.Farsz zestawiamy z ognia ,studzimy.Delikatnie łaczymy z ubitym białkiemRrozbita piers z kurczaka smarujemy przygotowanym farszem.Zwijamy w roladke.Owijamy sztywno w papier do pieczenia ,mocno zwiazujemy boki.Tak przygotowana roladke pieczemy w piekarniku ok 40 minut w 180*C.Roladke podajemy z frytkami ,ziemniakami lub gdy przestygnie doskonale nadaje sie na kanapki :) Smacznego.
Komentarze