ROLADKA Z PIERSI KURCZAKA

4.5 (180 ocen)

Roladka z piersi kurczaka nadziewana pieczarkami,orzechamii rodzynkami :)

Składniki:

  • Piers z kurczaka( cała piers)
    10 dag.pieczarek
    czubata łyzka rodzynek
    czubata łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich
    1 duza marchew
    1 cebula
    natka pietruszki

    białko jednego jajka
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    1 łyzka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladka z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka z piersi kurczaka 1. Piers(kazdy filet ) nacinamy ostoznie nie do konca.Rozkładamy na deseczce ,rozbijamy aby utworzył sie jeden płat,układamy jeden obok drudiego..Smarujemy oliwa , nacieramy przyprawami ,odstawiamy na 30 minut do lodówki.Pieczarki i cebule drobno kroimy,obrana marchew scieramy na tarce o duzych oczkach.Na patelni rozgrzewamy olej i smazymy pokrojone składniki farszu.Na koniec dodajemy rodzynki i orzechy.Mieszamy,doprawiamy do smaku,wrzucamy pokrojona natke pietruszki.Farsz zestawiamy z ognia ,studzimy.Delikatnie łaczymy z ubitym białkiemRrozbita piers z kurczaka smarujemy przygotowanym farszem.Zwijamy w roladke.Owijamy sztywno w papier do pieczenia ,mocno zwiazujemy boki.Tak przygotowana roladke pieczemy w piekarniku ok 40 minut w 180*C.Roladke podajemy z frytkami ,ziemniakami lub gdy przestygnie doskonale nadaje sie na kanapki :) Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować