Rolada serowa z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Rolada serowa z mięsem mielonym oraz warzywami, to genialne połączenie. Smakuje wyśmienicie i przygotowujesz ją z tanich, łatwo dostępnych produktów. Oryginalna przystawka, pięknie wygląda, na każdą imprezę lub jako danie obiadowe.

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki na masę serową:
    • 5 jajek całych
    • 250 g majonezu
    • 250 sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz

    Składniki na farsz:
    • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 jajko całe
    • 1 marchew
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • 3 ogórki konserwowe
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Rolada serowa z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa serowa 1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy majonez, ser żółty straty na tarce o dużych oczkach, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy łyżką i rozprowadzamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180°C.
  • mięso 2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną starta na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól oraz paprykę ostrą. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną.
  • mięso 3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę.
  • rolada 4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
  • rolada 5. Po upieczeniu kroimy w plastry. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować