Rolada kokosowa

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 13 lat. Moja rolada jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • Masa biała: 100 g wiórków
    kokosowych
    ● 1/2 kostki masła
    ● 80 g cukru pudru
    Masa ciemna: 300 g herbatników
    ● 30 g masła
    ● 100 g cukru
    ● 1/2 szklanki mleka
    ● 30 g kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa biała: masło miksujemy
    z cukrem. Dodajemy
    wiórki, miksujemy.
  • 2. Herbatniki mielimy. Masło,
    kakao, cukier i mleko rozpuszczamy
    na wolnym ogniu,
    dodajemy herbatniki i mieszamy
    na jednolitą masę.
  • 3. Letnią ciemną masę wykładamy
    na pergamin. Formujemy
    kwadrat. Na kwadrat
    wykładamy masę białą i zwijamy
    roladę. Dekorujemy
    wiórkami i schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować