Risotto z truskawkowym musem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Połączenie gorącego ryżu i musu z mrożonych truskawek okazało się strzałem w dziesiątkę

  • 5 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu do risotto
    2 szklanki mleka
    1 łyżka masła
    3 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 szklanka mrożonych truskawek
    2 kostki gorzkiej czekolady
    3 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Risotto z truskawkowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki wyciągamy z zamrażarki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy ryż, mieszamy. Gdy ryż się zeszkli, wlewamy szklankę mleka. Zamrożone truskawki dokładnie miksujemy z łyżeczką cukru. Płatki migdałów prażymy na rozgrzanej patelni. W miarę jak ryż będzie wchłaniał mleko, wlewamy pozostałą szklankę, ciągle mieszamy. Gdy ryż wchłonie całe mleko, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy aż się rozpuszczą. Gorący ryż nakładamy na talerzyki, posypujemy odrobiną startej na grubych oczkach czekolady. Nakładamy mus truskawkowy, posypujemy obficie tartą czekoladą oraz prażonymi płatkami migdałów. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować