Risotto z parówkami

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje wyśmienicie, a jego zrobienie nie zajmuje wiele czasu. W moim domu cieszy sięwielkim powodzeniem.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 kostki bulionowe
    cebula
    4 łyżki oleju
    op. mrożonej włoszczyzny
    20 dag parówek
    10 dag startego żółtego sera
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kostki bulionowe rozpuszczamy w szklance wrzątku.
  • 2. Cebulę obieramy i siekamy. Szklimy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy włoszczyznę. Smażymy ok. 3 minut. Dodajemy ryż i wlewamy
    bulion. Mieszamy. Dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Parówki kroimy w 0,5-cm plastry. Dodajemy do risotta. Dusimy 5 minut. Przed podaniem potrawę posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Ryż

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować