Rillettes z łososia

4.5 (197 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z łososia, najlepiej smakuje na grzankach lub świeżej bagietce, dobrze sprawdzi się jako przystawka dla gości.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś świeży: 250 gramów
    - łosoś wędzony: 150 gramów
    - masło (miękkie): 2 łyżki
    - oliwa extra vergine: 1 łyżka
    - cytryna (wyciśnięty sok): 0.5 sztuki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - świeża kolendra lub natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 2 szczypty
    - papryka mielona słodka: 0.25 łyżeczki
    - chilli w proszku: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Rillettes z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżego łososia ugotować na parze lub upiec, ostudzić, obrać ze skóry, usunąć ości.
  • 2. Masło i oliwę umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem, dodać rozdrobnionego łososia (ugotowanego i wędzonego), sok z cytryny i rozgniatać widelcem do uzyskania gładkiej masy.
  • 3. Dodać posiekane zioła i przyprawy, szczyptę soli, dokładnie wymieszać.
  • 4. Podawać ze świeżą bagietką, grzankami z bagietki lub krakersami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować