Rigatoni na zielono z scamorzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron - zawsze mi smakuje...
Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję...
Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości...
Scamorza - ten dobrej jakości...tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy.
Obiad - łatwy, wręcz banalny...
Smak - ciekawy, dla mnie idealny...

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu RIGATONI,
    500 g świeżego lub mrożonego bobu,
    pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem,
    3 łyżki oleju rzepakowego,
    sól do smaku,
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
    ser scamorza.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Rigatoni na zielono z scamorzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rigatoni na zielono z scamorzą 1. Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy.
    Bób obieramy ze skórki.
    Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim tylko cebulkę. Następnie dodajemy bób, szczypiorek, podgrzewamy, doprawiamy solą do smaku.
    Dodajemy makaron, pieprz i całość mieszamy.
    Makaron z bobem podajemy z serem scamorza pokrojonym na słupki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować