REKLAMA
Ciasto francuskie z boczkiem w ruloniki zwijamy, na grillu układamy, kilkanaście minut grillujemy i już przekąskę jemy. Bo grillowanie nie ma ograniczenia, nawet co do pieczenia. Jeśli w piekarniku paluchu przygotujecie, to z pewnością też, ze smakiem je zjecie.
Moniki Smakołyki
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Rada: żeby ciasto za szybko się nie spiekło, dolny ruszt można wyłożyć folią aluminiową.
Szparagi to idealne rozwiązanie na urozmaicenie rodzinnego grilla. Jak przekonać do nich mięsożerne łakomczuchy domowe? – wystarczy owinąć je boczkiem :)
Chodziły za mną już od dłuższego czasu, akurat nadarzyła się okazja, bo szliśmy na grilla, więc przygotowałam takie właśnie paluchy drożdżowe z serem i boczkiem. Możesz je serwować z różnymi sosami i dipami, wedle gustu i smaku i w zależności od nadzienia. Takie paluchy drożdżowe to świetna przekąska na imprezę, możesz je nadziać dowolnie, gwarantuje, że za każdym razem są równie smaczne. Ja środek przesmarowałam sosem pomidorowym z przyprawą do pizzy, rozsypałam ser i boczek i tyle!!! Oczywiście jak się domyślacie, zniknęły bardzo szybko, wszystkim smakowały, więc jeśli jeszcze nie znacie tych paluchów podaje przepis dalej. Moi chłopcy podjadali jeszcze ciepłe z blaszki, musiałam schować, bo w końcu bym nic nie zabrała ze sobą na tego grilla. Takie paluchy to również świetna alternatywa na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły.
Prosta i szybka przekąska z ciasta francuskiego. Kilka prostych składników i możemy częstować niespodziewanych gości. Lub... Podać je do zupy kremu ;)
Komentarze