REKLAMA
Zapraszam na kaszę jęczmienną w sałatkowej odsłonie z kurkami i biało zielonymi kulkami, czyli mozzarellą i oliwkami. Dodatkowo z kiełkami koniczyny, bazylią i szczypiorkiem czosnkowym mieszamy i delikatnym smakowo olejem z ostropestu polewamy. Pamiętać należy, że „zimno tłoczone” oleje na zimno tylko podajemy, bo w ten sposób ich właściwości zachowujemy.
Monika Lemko
(średnia 5 z 1 głosów)
Porady
Rada: sałatkę można podawać na ciepło, tylko należy pamiętać, że olej dodajemy tylko do porcji, którą jemy, nie podgrzewamy już kaszy z olejem.
Bardzo często na obiad przyrządzam sobie warzywa z różnymi kaszami. Tym razem przygotowałam kaszę z cukinią, brokułem i zielonym groszkiem. Danie jest smaczne i sycące, doskonale smakuje na ciepło jak i na zimno więc spokojnie możemy zabrać je do pracy.
Kasza owsiana z kurkami z zielonym groszkiem i natką pietruszki. Pyszne zdrowe danie pełne leśnych smaków.
Bardzo smaczna sałatka ze śledziem podana na małych krakersach.
Sycące i rozgrzewające danie. Może być na śniadanie lub podwieczorek. Talerz wypełniony zdrowiem.
Komentarze