• 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kuchnia rosyjska. Danie dla tych, którzy lubią warzywa al dente

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    cukinia
    2 cebule
    200 g żółtej fasolki szparagowej
    brokuł
    sól
    2 łyżki mąki
    2 łyżeczki oleju
    po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ragoût - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ragoût 1. Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion.
    Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.

    Przygotowane składniki przełożyłem do rondla, posoliłem. Dodałem cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon. Całość podlałem odrobiną wody, dusiłem pod przykryciem 15 minut.
    Na patelni rozgrzałem olej. Wsypałem mąkę i zrobiłem zasmażkę. Dodałem ją do rondla z ragoût, wymieszałem i zagotowałem.
    Podałem z bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Karkówka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować