1.Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki. Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion.
Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki.
Przygotowane składniki przełożyłem do rondla, posoliłem. Dodałem cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon. Całość podlałem odrobiną wody, dusiłem pod przykryciem 15 minut.
Na patelni rozgrzałem olej. Wsypałem mąkę i zrobiłem zasmażkę. Dodałem ją do rondla z ragoût, wymieszałem i zagotowałem.
Podałem z bagietką.
Komentarze