Ciasto rafaelo bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko przelewamy do garnka pozostawiając troche mleka do wymieszania budyniu. Do jeszcze zimnego mleka dodajemy po 70 g. wiórków kokosowych i płatków migdałowych oraz ksylitol.
2.Na tarce o grubych oczkach ścieramy czekoladę białą.
3.W pozostawionej części mleka mieszamy budynie i dodajemy do gotującego się mleka.Mieszamy aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy startą czekoladę. Dokładnie mieszamy. Przykrywamy nasz budyń żeby nie powstał kożuszek. i odstawiamy do wystygnięcia
4.Margarynę za pomocą miksera ucieramy i dodajemy po 1 łyzce naszego budyniu. Miksujemy całość.
5.Blachę wykładamy herbatnikami następnie masą kokosowa. Powtarzamy czynność aż do wyczerpania wszystkich składników. Ilość warstw zależy od wielkości blachy.
6.Na rozgrzanej patelni prażymy pozostałą ilość migdałów i wiórków. Pamiętajmy że wiórki bardzo szybko nabierają koloru więc proponuje je dodać już pod koniec prażenia migdałów. Posypujemy ciasto
Porady
Pozostawiamy w lodówce na cala noc, a najlepiej na 24 godz.
Komentarze