RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku

4.51 (194 ocen)

  • 15 min

Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość!Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu i zachwycają podniebienie!Taki deser jest idealnym pomysłem na romantyczną randkę albo przyjęcie.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 duża porcja )

    * mleko – 125 ml
    * mleko kokosowe – 200 ml
    * mąka ziemniaczana – 1 łyżka
    * mąka pszenna – 1 łyżka
    * cukier waniliowy – 1 łyżeczka
    * cukier – 3 łyżki
    * masło – 50 g
    * wiórki kokosowe – 3 łyżki
    * posiekane migdały – 3 łyżki
    * krakersy – 10 szt
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello Krem

Rafaello na krakersach – kokosowy deser w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mleko kokosowe grzejemy z cukrem i cukrem waniliowym.

    Do gorącego dodajemy mleko zwykłe wymieszane z mąką pszenną i mąką ziemniaczana – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty.

    Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia.

    Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos.

    Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami.

    Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników.

    Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami.

    Podajemy mocno schłodzone.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krakersy Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować