Racuszki z jabłkami

0 (0 ocen)

Często robię je dla moich dzieci

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    1 jajko
    1 cukier waniliowy
    2,5 szklanki mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki oleju
    5 jabłek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka wbijamy jajko dodajemy cukier waniliowy, mąkę,proszek do pieczenia i olej. Dokładnie miksujemy. Jabłka obieramy ze skóry kroimy w plastry, dodajemy do masy i mieszamy. Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu i osączamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować