Racuszki nadziewane-ekspresowe!

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Racuszki szybkie i nie maja sobie konkurencji-serdecznie polecam!

  • 2 godz.

Składniki:

  • .350 gr maki pszennej
    .25 gr drozdzy
    .1 jajko
    .1 szklanka mleka + 3 lyzki
    .3 lyzki oleju roslinnego
    .2 lyzki cukru+ 1 lyzeczka
    .1 lyzka rumu lub wodki
    .szczypta soli
    .olej do glebokiego smazenia
    .aromat rumowy
    Ponadto
    .dzem
    .cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki nadziewane-ekspresowe! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklaneczki przekladam drozdze ,dodaje cukier i cieple mleko,mieszam wszystko i odstawiam na bok.
  • 2. Do szklaneczki przekladam drozdze ,dodaje cukier i cieple mleko,mieszam wszystko i odstawiam na bok.
  • 3. Wszystkie skladniki mieszam lyzka,ciasto jest geste i lekko lejace-takie ma byc!
  • 4. Miske przykrywam sciereczka i odstawiam na ok.1 godz.do wyrastania.
  • 5. Olej rozgrzewam w rondelku na wolnym ogniu,zeby sprawdzic,czy jest odpowiednia temp. wkladam niewielka ilosc ciasta,jesli wyplynie-to odpowiednia temp.
  • 6. Maczam lyzke w wodzie ,nabieram nia porcje ciasta i delikatnie przekladam na olej ( to sprawdzona metoda,ciasto pieknie odchodzi od lyzki i olej nie pryska-zapewniam! ).
  • 7. Przykrywam rondelek pokrywka,po ok.2-3 min pokrywke zdejmuje i odwaracam racuszki na druga strone.
  • 8. Gotowe racuszki wyjmuje na papier kuchenny i natychmiast za pomoca szprycy wypelniam dzemem.
    Mozna oczywiscie pominac dzem i posypac jedynie cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować