Ekspresowe racuszki waniliowe

5 (169 ocen)

  • 7 min

Lekkie waniliowe racuszki rozpływające się w ustach, pychotka:)

  • 7 min

Składniki:

  • Na ok. 15 racuszków:
    200g serka waniliowego danio
    2 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Jajko

Ekspresowe racuszki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miseczki, zmiksować z 2 łyżkami cukru i szczyptą soli.
  • 2. Miksując na najmniejszych obrotach, dodać serek waniliowy oraz mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać na jednolitą, lekko gęstą masę.
  • 3. Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuszki, nakładając ciasto łyżką na patelnię.
  • 4. Usmażone racuchy odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby tłuszcz obciekł.

Porady

Racuchy można podawać z dżemem, posypać cukrem pudrem lub wg własnej inwencji twórczej:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować